Nyheter

Första spadtaget för Hedin Bils nya multibrandanläggning

Hedin Bil expanderar och bygger en ny multibrandanläggning i Eskilstuna. Första spadtaget för den toppmoderna multibrandanläggningen togs i slutet av augusti, där varumärkena Renault, Dacia och BYD kommer säljas.

I slutet av augusti tog Hedin Bil sitt första spadtag för vad som ska bli en ny multibrandanläggning i Eskilstuna. Sedan tidigare finns Hedin Bil etablerade som återförsäljare för varumärkena Ford, Renault och Dacia i Eskilstuna. När den nya anläggningen står klar i slutet av 2025 kommer Renault och Dacia flytta ut ur Fords lokaler och in i den nya multibrandanläggningen där varumärket BYD även ska säljas.

Anläggningen blir en fullserviceanläggning som kommer att inrymma nybilsförsäljning, försäljning av begagnade bilar genom konceptet Hedin Certified, samt verkstad. Verkstaden blir även en auktoriserad servicepunkt för varumärket MG i regionen.

Hedin Construction står som ansvarig byggentreprenör för projektet, och kommer under tiden som de är verksamma använda sig av lokala underentreprenörer för att utföra byggnationer. När anläggningen öppnar beräknas personalstyrkan behöva utökas med fler arbetstillfällen för roller så som tekniker, säljare och rådgivare. Från att idag sysselsätta fem medarbetare kommer det totalt att vara cirka 15 personer som arbetar i anläggningen när den öppnar.

– Vår nya anläggning i Eskilstuna blir toppmodern med de senaste inredningskoncepten från respektive varumärke, och där vi kommer kunna fokusera på våra kunder i närområdet. Vi tror också på en fortsatt expansion inom elektrifiering, där BYD passar mycket bra som ett tillskott i vårt sortiment. Jag ser verkligen fram emot att välkomna våra kunder hit, säger Morten Westby, VD Hedin Stockholm Bil.

– Som fastighetsägare för den nya anläggningen är vi på Tingsvalvet stolta att erbjuda Hedin Bil ett attraktivt läge i Eskilstuna där de kan etablera sin multibrandanläggning. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och att få vara med på resan när Hedin Bil expanderar i Eskilstuna, säger Håkan Karlsson, VD Tingsvalvet.