Nyheter

Migrationsverket i långsiktigt avtal

Fastighetsbolaget Postamentet tecknade nyligen långsiktiga hyresavtal med Migrationsverket. Totalt omfattar överenskommelsen 18 700 kvm i fastigheten Jättuna 1 i Flen, nyuthyrning av 3 200 kvm och förlängning av avtal för tidigare 15 500 kvm.

I överenskommelsen finns även ett åtagande för Postamentet att göra stora investeringar för att ytterligare förbättra brandsäkerheten samt att, tack vare ny energibesparande teknologi, minska fastighetens miljöpåverkan.

Tack vare att den innovativa tekniken kraftigt reducerar fastighetens koldioxidutsläpp medför det att byggnaden erhåller ”Very Good”-standard enligt världens största miljöcertifieringssystem, BREEAM. Fastigheten omfattar även strategiska förvarslokaler som Postamentet och Migrationsverket nu planerar för om- och tillbyggnad. Det stärker också byggnadens roll som en central anläggning för viktiga samhällsfunktioner.

Initiativet understryker tydligt Postamentets engagemang för att skapa flexibla och funktionella utrymmen som möter dagens och morgondagens krav på hållbarhet.

– Vi ser fram emot att långsiktigt utveckla platsen tillsammans med vår hyresgäst och skapa fler arbetstillfällen samt hållbara lokaler med en stark miljöprofil. Projektet är ytterligare ett bevis på vår dedikation till både ekonomisk tillväxt och miljömässig hållbarhet, säger Thomas Heaster, COO, Postamentet.

Även Migrationsverket är nöjda med att avtalet nu träSats.

– Vi är entusiastiska över våra nya långsiktiga avtal med Postamentet avseende lokaler i Flen. Som ett led i vår strävan efter hållbarhet och ansvarsfull förvaltning planerar vi gemensamt att investera i åtgärder som främjar grön och hållbar utveckling. Detta kommer att bidra till en minskad miljöpåverkan och skapa en mer trivsam och hållbar miljö för vår verksamhet. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete med Postamentet och att tillsammans driva på för en mer hållbar framtid, säger hållbarhetsansvarig Hanna Dahlqvist, Migrationsverket.