Nyheter

Ahrbom & Partner anställer nio nya medarbetare och tillsätter ny kontorschef

Ahrbom & Partner, ett av Sveriges ledande arkitektkontor, har tillsatt Amanda Kölgran som ny kontorschef och anställt nio nya kollegor, såväl arkitekter som byggnadsingenjörer.

– Denna förstärkning är avgörande för att möta behoven i flera av våra större och mest framträdande pågående projekt, däribland Kungl. Operan, Bibliotekshuset på Ultuna och Universitetshuset i Lund, säger Paul Kvanta, arkitekt och delägare.

De nya medarbetarna, som tillför en rik palett av erfarenheter och expertis, kommer att spela en avgörande roll i både pågående och framtida projekt på kontoret. Bland de nya kollegorna finns två specialister som kommer att bidra med djupgående expertis och utveckling inom hållbarhet och BIM (Building Information Modeling).

Amanda Kölgren har en bakgrund inom Business and Economics med inriktning på management från Handelshögskolan i Stockholm och var tidigare projektekonom på företaget. Nu tillträder hon den nya rollen som kontorschef med utvidgat ansvar för ekonomistyrning, administrativa rutiner och personalfrågor.

Med dessa kvalificerade tillskott befäster Ahrbom & Partner sin ställning som en ledande aktör inom hållbar fastighetsutveckling. Kontoret är specialiserat på om- och tillbyggnad samt inredning i kulturhistorisk värdefulla miljöer och har som uttalat mål att varje projekt ska uppnå högsta möjliga verkshöjd.

– Under våren har ett antal erfarna kollegor valt att gå i pension. Samtidigt har vi ett flertal omfattande projekt som kräver ytterligare resurser för att vi på bästa sätt ska kunna möta våra kunders förväntningar. Vårt kontor har alltid attraherat duktiga och engagerade arkitekter och ingenjörer och det har varit ett ”kärt besvär” att välja ut de nya medarbetarna bland alla imponerande ansökningar. Nu är vi i mål och förstås jätteglada över de nya talanger som valt att ansluta sig till oss och bli en del av vårt gäng, säger Maria Angantyr arkitekt och VD på Ahrbom & Partner.

Ahrbom & Partner har genom åren arbetat med ett stort antal prestigefyllda projekt och kulturarv, däribland Rosenbad, Riksdagshuset, Kulturhuset, Dramaten och Stockholms Rådhus; byggnader som alla har varit i behov av en omsorgsfull uppdatering för att även framöver kunna vara relevanta för de viktiga institutioner som verkar där. Med sitt fortsatta lagbygge tar Ahrbom & Partner ännu ett steg i arbetet med att stärka kompetensen inom sina tjänster och att leverera arkitektoniska lösningar på högsta nivå.

Samtliga nya på Ahrbom & Partner:

– Zeke Sunnercrantz, byggnadsingenjör.
– Erik Olofgörs, arkitekt, expertis inom hållbarhet.
– Matilda Marcström, arkitekt.
– Alva Kellström, arkitekt
– Hugo Kjellman, arkitekt.
– Aya Kruuse Stocklassa, receptionist.
– Martin Edvardsson, byggnadsingenjör, expertis inom BIM.
– Moa Takman, arkitekt.