Nyheter

AMF Fastigheter hyr ut 1 700 kvadratmeter i Moodkvarteret

AMF Fastigheter har tecknat tre nya hyresavtal i Moodkvarteret i centrala Stockholm. Avtalen omfattar sammanlagt cirka 1 700 kvadratmeter i ett av Stockholms mest centrala och eftertraktade kontorskluster.

De nya hyresgästerna är advokatbyråerna Bokwall Rislund, Brick Advokat samt det internationella kapitalförvaltningsbolaget BlackRock.  

– Det känns väldigt roligt att få välkomna Brick Advokat, Bokwall Rislund och BlackRock till Mood. När de ansluter till kvarteret befäster Mood ytterligare sin position som hub för bolag inom finans, juridik och tech – och som dynamiskt, levande citykvarter, säger Jenny Sivervik, marknadsområdeschef, AMF Fastigheter.

Moodkvarteret ligger mitt i hjärtat av Stockholm city, omgivet av Norrlandsgatan, Regeringsgatan, Lästmakargatan och Mäster Samuelsgatan. Sedan 2011 har AMF Fastigheter utvecklat kvarteret till ett av Stockholms mest eftertraktade kontors- och handelslägen, med stort utbud av populära restauranger, caféer och service.

Kort om de nya hyresgästerna:

BlackRock är ett globalt kapitalförvaltningsbolag, grundat i USA och verksamt i Sverige sedan 2008. De flyttar i januari 2025 in på cirka 630 kvadratmeter i kvarteret Oxen Större.

Bokwall Rislund är en advokatbyrå inriktad på konkurrensrätt och offentliga affärer. De ansluter till Mood och kvarteret Grävlingen, där de från december 2024 kommer att disponera en kontorsyta på dryga 400 kvadratmeter.

Brick Advokat är en affärsjuridisk byrå med fokus på fastighets- och byggbranschen. De utgår från Stockholm men verkar inom hela Sverige. Deras nya kontor i Mood kommer att omfatta drygt 620 kvadratmeter och vara beläget i kvarteret Oxen Större. Inflyttning sker januari 2025.

Ansvarig för uthyrningarna är Erik Ellenfors, fastighetschef AMF Fastigheter.