Nyheter

Tavlan – Norrköpings nya verkstad

Evlov Property tar det extra steget för att tillgodose hyresgästernas behov. I våras startade byggnationen av Norrköpings nya industrilokal Tavlan som förväntas stå klar redan i början på nästa år.

Växande verksamheter står inför många utmaningar. Inte minst när det involverar byte eller flytt av verksamhetslokal. Något som kan visa sig väldigt kostsamt både i tid och budget. Men när Linotol AB uttryckte sitt behov av utökade lokaler, engagerade Evlov Property sig direkt i en lösning för att tillgodose behovet.

– Vi månar om våra hyresgäster, och det är viktigt att de trivs hos oss. Vi kom överens om projekterad byggnation och förvärvade mark av Norrköping kommun. Det handlar om att hitta lösningar, säger Philip Hähle, Asset manager på Evolv Property.

Förutom att satsa på långvariga relationer med sina hyresgäster genom ett lösningsorienterat förhållningssätt, är även hållbarhet en viktig del i Evlov Propertys arbetsmetod. Strategierna kring miljöcertifieringarna är systematiska och omfattande, och inkluderar befintliga fastigheter såväl som nybyggnationer. Ett omfattande men givande arbete enligt Philip Hähle.

– Vi har nyligen certifierat befintliga fastigheter enligt Miljöbyggnad i Drift. En annan målsättning vi har är att miljöcertifiera alla våra nybyggda fastigheter enligt Miljöbyggnad eller Breeam.

Funktionalitet och material är två avgörande parametrar under byggnationens gång, och Evlov Property har gjort omsorgsfulla materialval där befintliga markförutsättningar har styrt processen. Med betongplatta pålad på mark, stålstomme, sandwichelement och takpapp utrustas Tavlan utifrån framtida verksamhetsbehov sett till både verkstad och tillhörande tvätthall.

Designmässigt har kulör och utformning anpassats till kringliggande bebyggelse för att på bästa sätt smälta in i området. Evlov Property hyr redan idag ut två liknande byggnader till Linotol, varpå det föll sig naturligt att den tredje – Tavlan, ska gå i samma stuk.

Eftersom fastigheten konstrueras på Händelö, en artificiell ö norr om Norrköping, där det finns stora volymer lera och djupa bergnivåer, har de mest framstående utmaningarna under projektets gång varit markförhållandena. Något Philip Hähle är glad att de nu har bakom sig då han ser fram emot den planerade inflyttningen i januari 2025.

  Tack vare ett gott samarbete med byggentreprenören Wilzén och en hög engagemangsgrad från hyresgästen själv beträffande krav och funktionalitet, har vi kunnat utföra en effektiv byggnation. Nu ser vi fram emot inflytt och hoppas att resultatet uppfyller deras nya verksamhetsbehov.

Fakta:

Byggherre: Evlov Tavlan AB

Totalentreprenör: Wilzéns Byggtjänst AB

Arkitekt: Sonark Arkitektkontor AB

Tidplan: april 2024–januari 2025

Kostnad: 40 Mkr