Nyheter

Skövdebostäder bygger radhus i Stöpen

Skövdebostäder ska bygga 18 lägenheter i Stöpen – och området får namnet Tallyckan. Bolagets styrelse har fattat beslut om att starta byggnationen och Asplunds Bygg blir totalentreprenör för projektet.

Tomten där husen ska byggas ligger vid Tallstigen bakom Ica Blomman. Skövdebostäder har sedan tidigare byggt området Timmerlyckan i Timmersdala – och Stöpen är bolagets andra projekt utanför Skövde tätort.

– Med Tallyckan fortsätter vi att skapa möjligheter för hela Skövde kommun att utvecklas och växa. Vi ser fram emot att göra den här satsningen i Stöpen och planerad inflytt är i början av 2026, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande för Skövdebostäder.

Nära till natur och service

Tallyckans totalt 18 lägenheter kommer att ligga i markplan och fördelas på tre huskroppar. Bostäderna kommer att vara treor på cirka 72-77 kvadratmeter.

– I Stöpen kan våra hyresgäster bo naturnära, tryggt och familjevänligt. Utöver bra förbindelser för kollektivtrafik finns det bland annat skola, förskola, livsmedelsbutik, folktandvård och ett starkt föreningsliv. Våra lägenheter på Tallyckan är lättskötta med god tillgänglighet, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

I samklang med omgivningen

Arkitekterna som utformat Tallyckan har tagit avstamp i Skövde kommuns Kulturmiljöprogram.

– Vi vill bygga ett område där husen är i samklang med landskapet och de platsspecifika kvaliteter som finns i Stöpen. U-formen på byggnaderna skapar inbjudande och trygga innergårdar för socialt umgänge. Vi tror att hyresgästerna kommer att uppskatta att det finns lättskötta altaner och uteplatser på både fram- och baksida. Det kommer också att finnas solceller, källsortering och laddplatser för elbil på Tallyckan, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Asplunds Bygg vann upphandlingen

Skövdebostäder har skrivit kontrakt med Asplunds Bygg som får i uppdrag att bygga Tallyckan. Bolaget har arbetat med entreprenadverksamhet i över 90 år och har lokalkontor i Skövde.

–Det är med en sann glädje vi konstaterar att Skövdebostäder investerar och expanderar sitt bestånd i en av Skövdes tillväxtorter. Stöpen kommer att få ett tillskott med 18 nya markbostäder vilket kommer att bidra till dess tillväxt och attraktion på bostadsmarknaden. Vi på Asplunds Bygg kommer att lägga all vår energi och kraft på Tallyckan för att uppfylla alla de förväntningar som Skövdebostäder har på projektet, säger Leif Forsell, vd för Asplunds Bygg i Mellansverige.