Nyheter

Säljstart: Seniorbostäder i centrala Höganäs

I veckan öppnade Riksbyggen upp för försäljning av seniorbostäder i Bonum Brf Polstjärnan. Föreningen består 35 lägenheter mellan 2-4 rum och kök med beräknad inflyttning sista kvartalet 2026.

I veckan startade försäljningen av Bonum Brf Polstjärnan i det nya stadsområdet Tornlyckan i Höganäs. Här planeras för 35 moderna bostadsrätter, 2-4 rum och kök mellan cirka 49-95 kvm.

Bonum Brf Polstjärnan är Riksbyggens tredje Bonumprojekt i kommunen och ingår i Riksbyggens framgångsrika koncept för seniorbostäder som riktar sig till personer som fyllt 55+. Detta koncept har blivit en stor succé och idag finns det över 1 700 inflyttade Bonum-lägenheter runt om i landet.

Bonum Brf Polstjärnan ligger centralt placerat i Tornlyckan, nära den framtida Drömparken. Husen kommer att få ett stadsmässigt och robust uttryck genom ljusa tegelfasader och rymliga balkonger. Föreningen kommer också att få en grönskande och trivsam trädgård med växthus, odlingsbäddar och utrymmen för gemenskap utomhus.

Byggnaden uppförs med målsättningen att uppnå minst miljöcertifiering Miljöbyggnad nivå Silver.

– Intresset för de nya seniorbostäderna i Höganäs är stort, och vi har nu över 360 personer i vår intressekö. Baserat på tidigare erfarenheter vet vi att Höganäsborna uppskattar Riksbyggens Bonumkoncept, och det känns fantastiskt att kunna bidra med fler seniorbostäder i området, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef för Riksbyggens bostadsutveckling i sydvästra Sverige.

Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

Läs mer om Bonum Brf Polstjärnan

Om Bonum
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder för de över 55 år. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, fika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar. Riksbyggens Bonumkoncept har blivit en succé.