Nyheter

Säljstart: Brf Fotografen i Nya Hovås

Den 12 september säljstartar HSB Göteborg sitt senaste bostadsprojekt, HSB brf Fotografen, i det populära och naturnära området Nya Hovås, strax utanför Göteborg. Med projektet läggs sista handen på HSBs närvaro i området, där tidigare etapper innefattat brf Boulevarden och brf Esplanaden.

Brf Fotografen består av 34 moderna och hållbara lägenheter med varierande storlek, från ettor till fyror, och är beläget i direkt anslutning till Krogabäcksparken. Huset är utformat för att maximera ljusinsläppet i bostäderna och inredningen håller hög nivå med genomtänkta, tidlösa och moderna materialval.

Trots den utmanande bostadsmarknaden valde HSB Göteborg att starta byggnationen av brf Fotografen redan innan försäljningen inletts. Det innebär att det bara är nio månader till inflyttning när försäljningen nu startar, vilket innebär att bostäderna står klara redan sommaren 2025.

– Nya Hovås är ett område där många av HSBs medlemmar och bosparare vill bo. Att nu lansera brf Fotografen känns verkligen spännande, inte minst för att det är det sista flerbostadshuset i området på länge. Här kan vi erbjuda köparna det bästa av två världar, närhet till stadens puls med handel, service, restauranger och skolor till natursköna omgivningar med skog och hav en kort cykeltur bort. Vi är övertygade om att det kommer att bli en riktig pärla när det är klart, säger Sofie Esmyr, säljare på HSB Göteborg.

Ett attraktivt bostadsområde i tillväxt

Brf Fotografen har hämtat inspiration från Origo-huset, tidigare känt som Kodakhuset, där kameraföretaget Kodak hade sitt säte. Områdets historia bidrar till att skapa en unik identitet för det nya bostadsprojektet. Även huset är inspirerat av ett kamerahus, och byggnaden är formad som ett plustecken för att maximera ljusinsläppet i varje bostad, och de generösa balkongerna liknas vid kameralinser som ger utblickar i flera väderstreck.

Tydligt hållbarhetsfokus

Bostäderna i brf Fotografen har ritats av Arkitema och byggs av NCC genom en totalentreprenad. Utöver de 34 lägenheterna kommer det finnas garage med parkeringsplatser, där samtliga platser utrustas med elbilsladdning. Dessutom ingår ett välutrustat träningsrum samt en gemensamhetslokal med möjlighet till övernattning, vilket främjar både samvaro och flexibilitet för de boende.

Ett tydligt fokus på hållbarhet genomsyrar hela projektet, och brf Fotografen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Byggnaden kommer bland annat att förses med solceller och ett innovativt solhybridsystem som kombinerar solenergi och solvärme för att öka verkningsgraden med upp till 20 procent.

Välkommen på visning

HSB Göteborg bjuder under vecka 38 in till flera visningar av bostäderna i brf Fotografen samt andra pågående och kommande nyproduktionsprojekt. Visningarna av brf Fotografen kommer att äga rum på HSB Göteborgs huvudkontor, Sven Hultins plats 2.

Brf Fotografen markerar avslutningen på HSB Göteborgs satsning i Nya Hovås, men intresset för området och bostäderna visar inga tecken på att avta. HSB fortsätter att utveckla attraktiva och hållbara boenden som kombinerar modern arkitektur med naturnära miljöer – och brf Fotografen blir ytterligare ett steg på vägen mot framtidens boende.