Nyheter

Vill du bygga i Holma? Nu öppnar Malmö stad för nya markanvisningar

Malmö stad går nu vidare med nästa steg i utvecklingen av stadsdelen Holma och öppnar upp för byggaktörer att anmäla sitt intresse. Tre markanvisningar, som omfattar totalt cirka 110 bostäder i form av flerbostadshus och radhus, finns tillgängliga i södra delen av området. Byggstart planeras till 2028.

Det är dags för nästa stora etapp i utvecklingen av Holma, där målet är att antalet invånare ska mer än fördubblas under de kommande åren. Med fokus på en trygg och hållbar stadsutveckling bjuder Malmö stad in byggföretag att vara med och forma framtidens Holma. Tre nya markanvisningar har öppnats i den södra delen av stadsdelen, där både flerbostadshus och radhus kommer att uppföras.

– Vi söker byggaktörer som tillsammans med oss vill jobba med att skapa en trygg och hållbar livsmiljö i Holma. Det är också viktigt att ta hänsyn till de som redan bor där, säger Karin Andersson, projektledare på Malmö stad.

Markanvisningarna omfattar två områden för radhus och ett område för flerbostadshus, som tillsammans ska rymma cirka 110 bostäder. De är strategiskt placerade mellan Pildammsvägen i öster och befintliga bostäder i väster. Förväntad byggstart för projektet är 2028, med förberedande markarbeten som inleds våren 2025.

– Vi planerar att sätta spaden i marken våren 2025 och sedan hoppas vi på byggstart 2028, fortsätter Karin Andersson.

Ansökningsperioden för markanvisningarna startar den 11 september och avslutas den 10 november. Intresserade aktörer kan läsa mer och skicka in sin ansökan här: malmo.se/markanvisning.