Nyheter

Lumme Palvelukiinteistöt förvärvar en vårdfastighetsportfölj från Hoivarakentajat

Lumme Palvelukiinteistöt är en fastighetsägare inriktad på utveckling och ägande av stöd- och serviceboenden, har förvärvat åtta vårdfastigheter för ca. 30 miljoner euro från Hoivarakentajat Oy, en finsk vårdfastighetsutvecklare.

Lumme ägs av Alma Property Partners och dess operativa ledning och har som mål att bli den ledande ägaren av vårdfastigheter i Finland. Detta strategiska förvärv utgör grundstenen för Lummes mål att bygga en fastighetsportfölj på över 100 miljoner euro, bestående av högkvalitativa stöd- och serviceboenden på centrala platser runtom Finland.

Den nu förvärvade portföljen består av åtta timmerbyggda fastigheter för serviceboende, som svarar på behoven av Finlands åldrande befolkning och grupper med specialbehov. Den geografiska fördelningen av fastigheterna omfattar både stora städer och växande områden där efterfrågan på boendetjänster förväntas öka på lång sikt.

Som hyresgäster återfinns välkända bolag som tillhandahåller vårdservice med långsiktiga hyresavtal. Fastigheterna är byggda med hållbarhet och långsiktighet som utgångspunkt och har byggts med moderna byggmaterial och med fokus på energieffektivitet. Alla fastigheter har solpaneler, de är energicertifierade med LEED eller BREEAM och energieffektiviteten uppfyller EUs taxonomikrav.

– De nu förvärvade fastigheterna passar utmärkt in i Almas strategi att äga fastigheter som är strategiskt viktiga för hyresgästerna. Vi tror starkt på att energieffektiva byggnader med lågt koldioxidavtryck kommer att vara särskilt attraktiva i framtiden. Därför utgör denna portfölj en god grund, på vilken vi i framtiden kommer att utöka med ytterligare objekt där ESG-aspekterna beaktas särskilt, säger Robert Landtman, Partner på Alma Property Partners.

– Som byggare av välfärd i Finland strävar vi efter att vara ledande i fastighetslösningar för vårdsektorn och de växande behoven inom välfärdsregionerna. Därför har samarbetet med Hoivarakentajat varit naturligt och smidigt – timmerbyggnader passar våra värderingar, och användarvänligheten i byggnaderna har fått särskild uppmärksamhet från de första planeringsstegen till färdigställande. Som långsiktig ägare, är dessutom byggkvalitet, miljövänlighet och ansvarstagande viktigt, vilket ger bästa möjliga förutsättningar även för våra hyresgäster, gläds Pekka Hard, utvecklings- och kundrelationschef på Lumme Palvelukiinteistöt.