Nyheter

Invigning av Källtorp anpassade grundskola 7-9

Nu är Källtorp anpassade grundskola för årskurs 7-9 i Järfälla invigd, med helt nya lokaler utformade för att passa olika aktiviteter. Bland annat finns ett sinnesrum med bollhav, badrum med badkar och aktivitetsrum.

Skolan, som ligger i anslutning till Källtorpskolan i Kallhäll, har verksamhet med kapacitet för 40 elever. Vid starten är halva elevantalet fyllt och kommer att byggas på successivt.

– Det här svarar upp mot vårt åtagande att alla barn, oavsett förutsättningar, ska ha rätt till en utbildning efter sina behov och förutsättningar att nå sin fulla potential, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

I den anpassade grundskolan får eleverna undervisning utifrån Läroplanen för anpassad grundskola. Flertalet elever läser ämnesområden som estetisk verksamhet, kommunikation, motorik, vardagsaktiviteter och verklighetsuppfattning.

– Jag är glad över att vi nu kan erbjuda inspirerande och ändamålsenliga skollokaler för anpassad grundskola i Kallhäll. Det är jätteviktigt att alla Järfällas elever ges bästa möjliga förutsättningar att klara skolan utifrån sina individuella förutsättningar och det kan vi nu med stolthet erbjuda även på Källtorpskolan, säger Emma Feldman (M), kommunalråd.

Om byggnaden

Skolan, som är byggd i två plan och har takterrass, är certifierad som Miljöbyggnad nivå silver enligt Swedish Green Building Counsil. Den är byggd enligt kommunens trähusstrategi och har därför ett lågt klimatavtryck vilket gjort att den också är certifierad enligt NollCO2.

Byggnaden har även solceller på taket. Arkitektur av LLP Arkitektkontor.

På bilden: Skolan är byggd enligt Järfäla kommuns trähusstrategi och har därför ett lågt klimatavtryck vilket gjort att den också är certifierad enligt NollCO2.

Foto: Järfälla kommun