Nyheter

Pulsen Fastigheter och RO-Gruppen satsar med förvärv av fastigheter i centrala Borås

Med attraktivt läge längs Allégatan i centrala Borås ligger Vile 3 och 4, två fastigheter som Pulsen Fastigheter och RO-Gruppen i ett gemensamt konsortium nu förvärvat av Wästbygg Gruppen.

– Vi tror starkt på Borås centrum. Fastigheterna har ett fantastiskt läge och är attraktiva både som bostäder, kontor och butiker. Tillsammans med RO-Gruppen har vi lång erfarenhet av bygg, fastighetsutveckling och -förvaltning och därmed stora möjligheter att utveckla de här fastigheterna ytterligare säger Christer Södeliden, VD för Pulsen Fastigheter.

I lokalerna huserar idag två gymnasieskolor, Ljud & Bildskolan och Bäckängsgymnasiet. Totalt handlar det om 3405 kvadratmeter uthyrningsbar area, och med en ny detaljplan finns stora möjligheter att utveckla fastigheterna.

– Allégatan är på många sätt en pulsåder genom Borås där vi ser stor potential att attrahera fler hyresgäster. Detaljplanen ger en byggrätt på ytterligare två våningar, en möjlighet vi tillsammans ska utvärdera framåt säger Pär Jorstadius, koncernchef för RO-Gruppen.