Nyheter

Bygget av Riksbyggens seniorbostäder i Bromma i full gång

Nu är bygget av Riksbyggens seniorboende Bonum Brf Trädgårdslunden i Bromma i full gång. Bonum Brf Trädgårdslunden rymmer 19 bostadsrätter mellan 2-4 rum och kök. Måndagen den 16 september öppnar Riksbyggen upp det digitala valet för de över 3 000 som står i intressekön.

Inflyttning är planerad till nästa sommar.

– Det känns otroligt roligt att öppna upp för intressenterna att göra sina lägenhetsval i vår digitala valblankett i Bonum Brf Trädgårdslunden. Det råder en stor efterfrågan på seniorbostäder i Stockholm och vi har en intressekö på närmare 3 000 personer, så vi väntar med spänning på hur många valblanketter som kommer in, säger Veronica Persson Merlenius, sälj- och marknadsansvarig för Bonum Brf Trädgårdslunden.

Öppen planlösning med generös takhöjd och egen balkong eller uteplats

Riksbyggens koncept Bonum vänder sig till de som är 55 år och uppåt. Bonum Brf Trädgårdslunden i Bromma rymmer 19 bostadsrätter mellan 2-4 rum och spänner mellan 60-108 kvadratmeter.

Alla lägenheterna kommer att ha öppen planlösning med generös takhöjd och en egen balkong eller uteplats. Föreningen planerar för både odlingsyta och växthus på gården och huset rymmer även garage med 11 parkeringsplatser, cykelrum och förråd. Föreningen kommer även att ha en gemensamhetslokal och en möblerad övernattningslägenhet.

– Genom att bygga fler seniorbostäder generar vi flyttkedjor vilket underlättar för att fler unga familjer, med behov av större utrymmen, kan flytta in i en villa medan de som inte längre mäktar med villan kan skaffa en lättskött bostad med möjlighet till service, säger LiseLott Nilsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Stockholm.