Nyheter

AbbVie flyttar till Forskaren i Hagastaden

Nu är det klart att Vectura Fastigheter kan välkomna det globala läkemedelsbolaget AbbVie till Forskaren. Med AbbVie på plats förstärks life science-klustret i Hagastaden i Stockholm ytterligare. Den ca 1 150 kvm stora lokalytan på plan 6 var den sista större vakansen i Forskaren, som därmed är näst intill fullt uthyrt.

Vectura Fastigheter fortsätter att flytta fram positionerna i Hagastaden och stärka sin portfölj med flera av de internationellt största life science-bolagen som hyresgäster.

Under första kvartalet 2025 flyttar AbbVie sitt Sverigekontor till Hagastaden och blir därmed en viktig del av det ekosystem för forskning och innovation som snabbt vuxit fram i området. Detta blir arbetsplatsen för ca 130 av AbbVies medarbetare, vilket starkt kommer att bidra till Hagastadens liv och puls.

– Vectura har sedan lång tid varit med och utvecklat Hagastaden. AbbVie blir den sista stora pusselbiten i Forskaren och vi fortsätter nu vår satsning på kommande projekt i Västra Hagastaden. Med Forskaren full av olika bolag och verksamheter skapas de bästa förutsättningarna för innovation, samverkan och möten i ett life science-kluster i världsklass. Jag är övertygad om att detta blir helt rätt för AbbVies fortsatta utveckling och att de kommer att trivas, säger Micael Averborg, VP Business Development på Vectura.

Forskaren invigdes i maj 2024 och har på kort tid etablerat sig som ett av Stockholms nya landmärken. Tillsammans med The Loop och expansionen i Science Village i Lund, utvecklingen av GoCo Health Innovation City i Mölndal och Upside Stories i Uppsala har Vectura Fastigheter satt life science i Sverige på kartan globalt.

AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som arbetar för att utveckla innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar. AbbVie har över 50 000 medarbetare i över 70 länder och med huvudkontoret ligger i Chicago.

– Vi är entusiastiska över att flytta till Hagastaden och framförallt till Forskaren, som är en kreativ och social mötesplats för innovation, forskning och näringsliv inom hälsa. För oss innebär det en möjlighet att komma in i kärnan av det stora life science-klustret i Stockholmsregionen och faktiskt hela landet. Vi ser flytten också som en utvecklingsmöjlighet för befintliga och framtida medarbetare samt att bygga vidare på vår redan starka företagskultur, säger Matthew Iles, vd för AbbVie Skandinavien.

Om Forskaren 
Forskaren är en 24 500 kvm stor byggnad mitt i hjärtat av Hagastaden som samlar ca 1 700 medarbetare från olika bolag genom kontor, labb och co-working ytor. Vectura, som äger och förvaltar fastigheten, har mycket höga hållbarhetsmål och i linje med dessa har Forskaren certifierats med både LEEDs högsta nivå, Platinum, samt WELL Gold, en certifiering i syfte att främja hälsa och välmående i fastigheten.