Nyheter

Nya grannar och nya möjligheter: Nu flyttar de första in Riksbyggens Bonumlägenheter i Skövde

Under tisdagen började de första boende att packa upp sina flyttkartonger i de nya seniorlägenheterna i Riksbyggens Bonum Brf Boulogner i Skövde. För drygt två år sedan togs det första spadtaget för bostadsprojektet, som vänder sig till personer över 55 år.

Under de kommande tre veckorna kommer huset att fyllas med nya boende.

– Intresset för de nya seniorbostäderna är stort. Vi har några lägenheter kvar, mestadels inflyttningsklara tvåor med flexibelt tillträde. Många som flyttar till en Bonumförening vittnar om att de får många nya vänner i föreningen, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Lägenhetsstorlekarna i Bonum Brf Boulogner spänner från två till fyra rum och kök och alla har inglasad balkong eller uteplats. Föreningen har, utöver gemensamhetslokal, även en övernattningslägenhet för långväga gäster. Huset har garage och lägenhetsförråd i källaren och ett cykelförråd som nås från gården.

– Vi hade både villa och sommarstuga tidigare och två trädgårdar blev lite för mycket så vi bytte villa mot lägenhet och behöll sommarstugan. I Skövde finns det ett större utbud av aktiviteter, och staden är en bra knutpunkt för att besöka våra barn som bor i Göteborg, Skåne och Stockholm. Närheten till centrum och möjligheten att promenera till tåget var avgörande faktorer, tillsammans med den gröna parken. Det bästa med lägenheten, förutom att allt är nytt och fräscht, så ger närheten till grönskan en känsla av frihet, säger Yvette Hallgren.

Riksbyggens Bonum-koncept har blivit en succé, idag finns över 1 700 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

Mer om Bonum Brf Boulogner
Mer om Bonum seniorboende