Nyheter

Huge Bostäder påbörjar stor renovering i Flemingsberg

Förra året firade husen på Terapivägen 50 år – och nu är det dags för en efterlängtad förnyelse. Den här veckan startar Huge Bostäder arbetet med att renovera badrum, uppgradera kök, förnya ventilation och byta alla ledningar för vatten, avlopp och el på Terapivägen 8 i Flemingsberg.

– Det känns toppen att vi nu är i gång med förnyelsen, vi vet att många hyresgäster längtat efter detta, säger Huge Bostäders projektledare Hanna Stegrud som arbetat intensivt med förberedelserna tillsammans med kollegor på Huge, inhyrda konsulter och ramavtalad byggentreprenör.

Terapivägen 8 är först ut i renoveringen av de 397 lägenheterna runt samma bostadsgård i Grantorp, Flemingsberg. Här kommer renoveringsarbetet pågå etappvis till 2027 – och därefter väntar ytterligare drygt 800 lägenheter i Grantorp på renovering.

Kommunikationen med hyresgästerna på Terapivägen startade för drygt 1,5 år sedan. Längs vägens gång har Huge Bostäder haft en rad kontakter och möten för att förbereda hyresgästerna inför renoveringen.

– I det här projektet flyttar de flesta till tillfälligt boende under byggtiden, vilket underlättar renoveringen. Vi kan arbeta på i högre tempo och färre blir störda av byggarbetet. Så det känns bra, säger Josefine Ricalais, ombyggnadssamordnare på Huge Bostäder.

Utöver alla tekniska förbättringar i husen blir det även en del fokus på trygghet, eftersom trygghetsfrågorna är viktiga för många av hyresgäster i området. Huge Bostäders områdesutvecklare Jessica Nenzén och Eva-Lena Nilsson är därför engagerade i projektet – och redan under samrådsprocessen inför renoveringen började man prata trygghet med hyresgästerna.

– Vi har en väl genomarbetad genomarbetad metod, både för själva renoveringen och för omtänksamma kontakter med våra hyresgäster. Det är viktigt för oss att vara en ansvarsfull hyresvärd som erbjuder ett attraktivt och långsiktigt boende för våra hyresgäster, säger Mikael Halvarsson, projektchef på Huge Bostäder