Nyheter

Eidar och Serneke tecknar avtal för ombyggnation för nytt vårdcenter i Trollhättan

AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag och Serneke Sverige AB har skrivit avtal för att bygga om den anrika Stavregården i Trollhättan till att bli ett nytt center för specialistvård. Om allt går enligt tidplanen beräknas den privata vårdgivaren Specialistläkarna kunna slå upp dörrarna till sitt nya center för specialistvård i Trollhättan hösten 2025.

Specialistläkarna erbjuder en möjlighet att träffa specialister inom bland annat ortopedi, ryggkirurgi, gynekologi och kardiologi.

– Det känns riktigt bra att möjliggöra Specialistläkarnas etablering i Trollhättan. Detta kan innebära en avlastning för den offentliga vården och ett komplement som ger boende i Trollhättan och övriga Västsverige utökad tillgång till specialistvård i sin närhet. På detta sätt kan vi bidra till att stärka både vårdsektorn och näringslivet i Trollhättan, säger Sanny Mattelin, VD på AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag.

Sernekes entreprenad omfattar ombyggnad av Stavregårdens lokaler till bland annat undersökningsrum, operationssalar, uppvakningsavdelning, reception, kontor, teknik- och väntrum.

– Vi ser fram emot att fortsätta vårt långa och goda samarbete med vår beställare Eidar och tycker det är spännande att få medverka i deras första projekt för vårdlokaler, säger Jimmy Kleveros, arbetschef på Serneke.

Stavregården, där Specialistläkarna ska etablera sitt center, är en anrik byggnad. Huset byggdes på 1890-talet som fattiggård, men har under åren använts som bland annat lägenheter för Trollhättans Stads Omsorgsförvaltning och senast som kontor för hemtjänsten.

– Byggnaden är vacker och bär på en lång historia i Trollhättan. Och det är alltid en utmaning att bygga om äldre fastigheter och möta gällande krav och behålla de kulturhistoriska värdena. Detta är ett spännande projekt som vi ser fram emot att komma igång med tillsammans med Serneke, säger Eleonor Olofsson Projektchef på AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag.

Byggstarten är planerad till september i år och det nya specialistvårdscentret beräknas stå klart i december 2025. Ordersumman uppgår till cirka 30 miljoner kronor.

Foto: Lukas