Nyheter

Säljstart för Riksbyggens 29 nya lägenheter mitt i centrala Umeå

Den 5 september öppnar Riksbyggen upp för försäljning av 29 nya lägenheter i Brf Arken i centrala Umeå. Lägenheterna är mellan 1 – 4 rum och kök med en planerad inflyttning 2026.

Riksbyggen förbereder just nu Brf Arken, ett nytt bostadsprojekt som kommer att ligga på Västra Norrlandsgatan i centrala Umeå. Här finns trevliga restauranger, lokala butiker, gym, resecenter och fina rekreationsområden i närheten.

– Förutom det centrala läget hör vi att många uppskattar planlösningarna och de inglasade balkongerna. Att vi kan erbjuda bastu och uthyrningsrum i vissa lägenheter är också ett plus, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Byggnaden planeras bli fyra till sex våningar hög och innehålla totalt 29 lägenheter från ett till fyra rum och kök mellan 34-109 kvadratmeter. Bostäderna kännetecknas av ljusa och genomtänkta planlösningar och stilren inredning. Alla lägenheter med mer än ett rum får en eller två inglasade balkonger.

Brf Arken kommer att byggas med Miljöbyggnad Silver och huset kommer att ha solceller på taket. Föreningen kommer också att ha övernattningslägenhet för långväga gäster. Arbetet pågår även med att ta fram en parkeringslösning för de boende.

Byggstart för Brf Arken är planerad till 2024/2025, med preliminär inflyttning under tredje kvartalet 2026.

Mer om Brf Arken