Nyheter

Arkitektbyrån Design i Göteborg blir en del av Arkvision Nordic

Arkvision Nordic går in som majoritetsägare i Arkitektbyrån Design AB. Med Göteborgsbolaget i den kreativa konstellationen stärker koncernen erbjudandet i hela landet.

Arkvision Nordic består i dag av ETTELVA Arkitekter, MER Arkitekter och Millimeter Arkitekter. Tillsammans utgör arkitektkontoren en kreativ partner till stadsutvecklare, fastighetsägare, företagsledare och entreprenörer som söker en visionär kombination av bolag. Arkitektbyrån Design är ett spetsbolag som ska fortsätta skapa välkända byggnader i Västsverige, och samtidigt erbjuda kunder i landet nya samarbeten.

– Arkitektbyrån Design har gott renommé, fina nyckeltal och imponerande projekt. Att få in det här bolaget i vår koncern gör att vi inte bara breddar vår geografiska spridning, vi stärker även upp med ny kompetens som gör att vårt gemensamma helhetserbjudande blir ännu mer attraktivt på marknaden. Det är det som är Arkvisions modell, tillsammans blir vi starkare, säger Viktor Morgården, vd på Arkvision Nordic.

– Vi ser verkligen fram emot att bredda vår kompetens ytterligare tillsammans med Arkvision Nordic. Det kommer säkert att öppna upp för fler och nya möjligheter, säger Jan Åkerblad, vd på Arkitektbyrån Design AB i Göteborg.

Utrymme att växa

Planen för Arkitektbyrån Design är att bolaget ska fortsätta öka verksamheten i takt med marknadens återhämtning. Befintliga ägare kommer att fortsätta som delägare i byrån, och förvärvet innebär i dag inga större organisationsförändringar.

– Tanken är att de ska jobba på samma vis – fast med bättre förutsättningar i form av större kapacitet för fler uppdrag och en starkare administration. Det är precis i linje med de andra autonoma och starka varumärken som Arkvision Nordic utgörs av, säger Viktor Morgården. 

Möjligheter i konjunkturen

Arkvision Nordic har under rådande ekonomiska läge fokuserat på att strategiskt söka bolag som kan komplettera koncernens verksamhet. Ett arbete som kommer att fortsätta.

– Vi undersöker hela tiden marknaden för att hitta bolag som kan ingå i Arkvision Nordic. Vår roll är att hitta synergier och samarbetsformer för våra dotterbolag, så att de kan driva sina affärer samtidigt som vi gemensamt kan bidra till hållbar utveckling. Vi tror på att ligga i framkant vad gäller AI och digital utveckling, och det är när vi är fler som vi har muskler att göra det, avslutar Viktor Morgården.