Nyheter

99,9 procent uthyrt vid terminsstart för K2A

Idag, 2 september, drar höstterminen igång på de flesta svenska universitet och högskolor. Rikstäckande K2A Knaust & Andersson Fastigheter har i princip nollvakans på sina studentbostäder efter ett framgångsrikt uthyrningsarbete under sommaren. Uthyrningsgraden för bolagets permanenta studentbostäder är idag 99,9 procent.

– Det är väldigt glädjande att vi återigen lyckats med den utmaning som uppstår när väldigt många studenter avslutar sina studier eller av annat skäl säger upp sin lägenhet mellan läsåren. Tack vare att vi byggt upp en omfattande egen bostadskö har vi väldigt bra möjligheter att hantera dessa vakansrisker och under sommaren har vi hyrt ut kring tusen studentlägenheter, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Över 150 000 personer står idag i K2A:s bostadskö. Tillsammans med ett aktivt uthyrningsarbete lägger det grunden för låga vakanser för bolaget.

När Fastighetssverige listade de noterade fastighetsbolag som 2023 lyckats bäst med sin uthyrning hamnade K2A på tredje plats bland fastighetsbolag på large- och mid cap-listorna som uppger uthyrnings- eller vakansgrad i sina årsbokslut.

Det går att ställa sig i kön från 16 års ålder och då samlar man ködagar till studentbostäder i hela landet. K2A förvaltar över 3 500 studentbostäder från Lund i söder till Kiruna i norr, en spridning som gör företaget unikt i Sverige. Det är i just Kiruna som det fortfarande finns ett fåtal lediga lägenheter, vilket gör att uthyrningsgraden ”bara” blir 99,9 procent.

Foto: WOKANDAPIX