Nyheter

Klostret & Kapellet i centrala Helsingborg renoveras

I Helsingborg, bredvid lummiga Öresundsparken, görs nu en omfattande renovering av flerbostadshusen Klostret 16 och Kapellet 20 med 89 lägenheter på 5 våningar. Husen som kallas Slottshöjden byggdes 1946 och nu görs en ytskiktsrenovering i badrummen och en del lägenheter får nya kök.

Även fönsterbyten, visst arbete på entréerna och två nya tvättstugor står på schemat. Helsingborgshem är beställare och Peab Sverige totalentreprenör och bygget startade i augusti 2024. RSA-gruppen Helsingborg håller i elentreprenaden i projektet som väntas hålla på in i 2025.

När vi besöker byggarbetsplatsen i centrala Helsingborg pågår omdragning av elen i lägenheterna för fullt.

Jörgen Hultberg, verksamhetschef RSA-gruppen Helsingborg, berättar om projektet:

– Det är en omfattande omdragning av elen i byggnaderna som kommer att modernisera rejält för de boende och framtidssäkra husen! Det innebär bl.a. fasindragning, komplett renovering av elen i lägenheter och trapphus och ett nytt digitalt passagesystem. Även utebelysning moderniseras vad gäller elinstallationer.

– Vi är glada för förtroendet för RSA och ser fram emot att samarbeta för att säkra husen, även för framtida generationer, avslutar Jörgen.