Nyheter

Ekeblad Bostad vinner markanvisningstävling i Halmstad

Ekeblad Bostad AB har vunnit Halmstads markanvisningstävling och får nu förtroendet att utveckla ett nytt bostadsområde med 24 radhus längs Bryngelshusgatan i centrala Halmstad.

Detta projekt markerar ett viktigt steg i Halmstads fortsatta stadsutveckling och speglar Ekeblads engagemang för hållbart och estetiskt tilltalande boende.

Ett svar på förändrad efterfrågan

Det vinnande förslaget från Ekeblad Bostad präglas av tidlös arkitektur, där fokus på hållbarhet och estetik går hand i hand. Förslaget är utformat för att möta de senaste årens marknadsförändringar, där det finns en tydlig trend mot ökad efterfrågan på mer flexibla boendelösningar, både avseende storlek och kostnadsbild. Konceptet i Halmstad bygger på bostadsstorlekar som varierar mellan 100, 110 och 120 kvadratmeter där alla enheter håller samma djupmått. På så sätt kan bostäderna förenas i samma huskropp.

Fasaderna kläs i rustikt tegel i olika nyanser – från varmt rött till mjukt beige och jordnära mörkbrunt – vilket harmoniserar med omgivande byggnader och skapar en sammanhållen stadsbild. Detaljer i trä och unika mönster i tegel ger husen en egen karaktär och förstärker den estetiska upplevelsen för både boende och besökare.

Tidig illustration av bostädernas fasader.

Grönskande miljöer och bilfria framsidor för en hållbar och trivsam livsstil

Med stort fokus på att skapa en miljö där människor kan koppla av och njuta av livet, satsar Ekeblad Bostad på grönskande, bilfria framsidor som uppmuntrar till sociala aktiviteter och rekreation. Genom att placera parkeringarna i områdets ytterkanter frigörs utrymme för lummiga förgårdar fyllda med gröna planteringar, sittytor och klätterväxter, vilket gör gatumiljön både levande och inbjudande. Dagvatten samlas och fördröjs i genomtänkta planteringsbäddar, vilket inte bara är en smart miljölösning utan också ger området en naturlig och frodig prägel.

Tidig illustration av bostädernas förgårdar.

Nästa steg

I kommande skede avser Ekeblad att genomföra fördjupade marknadsundersökningar och målgruppsanalyser för att skräddarsy samt anpassa bostadsfördelningen i projektet, utan att frångå de bärande arkitektoniska idéerna i förslaget.