Nyheter

Henrik Willborg kliver in i rollen som chefsjurist på Alecta Fastigheter

Alecta Fastigheter har funnits sedan början av 2021 och har sedan start haft tydliga tillväxtmål.  Idag har bolaget strax över 100 medarbetare. Nu tillträder Henrik Willborg som tidigare arbetat som bolagsjurist hos Alecta Fastigheter rollen som chefsjurist.

Den tidigare chefsjuristen Assur Badur har valt att gå vidare till en tjänst som delägare på Brick Advokatbyrå.

– Jag är väldigt glad att vi har möjligheten att rekrytera internt och att Henrik nu kliver in i rollen som Chefsjurist. Henrik känner bolaget väl och kommer med sin kompetens, erfarenhet och person bidra till bolagets tillväxt och fortsatta utveckling. Jag vill även tacka Assur Badur som varit en central person i såväl bolagets som i juridikfunktionens uppbyggnad och leverans, säger Lena Boberg, vd Alecta Fastigheter.

Alecta Fastigheter befinner sig i en uppbyggnads- och tillväxtfas där juridikfunktionen har en nyckelfunktion. Henrik kommer leda funktionen och också bli en del av bolagets ledningsgrupp.

– Jag ser fram emot att få fortsätta vara med och bygga bolaget tillsammans med alla drivna, kunniga och engagerade kollegor. Assur Badur har byggt upp en stabil grund för juridikfunktionen som jag känner mig väldigt inspirerad att få ansvar för och utveckla ytterligare, säger Henrik Willborg

Henrik har arbetat på Alecta Fastigheter sedan augusti 2021, i rollen som bolagsjurist. Dessförinnan arbetade han bland annat på Hemsö Fastighets AB som bolagsjurist och han har också erfarenhet som advokat från Mannheimer Swartling.