Nyheter

Renoveringen av Möllegården i Åkarp har börjat – Kulturhuset Möllegården tar form

Arbetet med att omvandla Möllegården i Åkarp till det nya Kulturhuset Möllegården har nu inletts. På plats står nu byggstaket uppsatta, vilket markerar starten på en omfattande ombyggnation där både lokaler och utemiljöer ska rustas upp.

Det nya kulturhuset ska bli en central mötesplats för kulturupplevelser i Burlöv. Biblioteket byggs ut och får nya, fräscha lokaler med plats för fler böcker och evenemang. Såväl ute- som innemiljön ska bli mer tillgänglighetsanpassad än tidigare.

En visionsbild som visar hur biblioteket i Åkarps nya barnavdelning kommer att se ut.

Ahrne Christiansson, projektledare i Burlövs kommun, är förväntansfull inför omvandlingen:

– Det känns fantastiskt att vara är igång med arbetet på plats. Vi ser verkligen fram emot att få se det nya kulturhuset, säger han.

Biblioteket planerar att hålla öppet under byggperioden. En tillfällig entré har upprättats via huvudbyggnaden, så att alla ska kunna besöka biblioteket som vanligt.

Renoveringen, som genomförs av Otto Nilssons Byggnads AB, beräknas pågå fram till årsskiftet. Efter detta kommer verksamheten att flytta in i de nyrenoverade lokalerna och nyöppningen av Kulturhuset Möllegården planeras till början av 2025.