Nyheter

Höörs nya stadsdel Maglehill invigd

Med tal, bandklippning, artistuppträdanden och aktiviteter för hela familjen invigdes Höörs nya stadsdel Maglehill. Projektet, som utvecklats i samarbete med MVB, omfattar ett särskilt boende, en förskola, en F-6 skola, ett tillagningskök samt en idrottshall

– Vi startade med ett blankt papper och att nu få se hela projektet färdigt är fantastiskt roligt. Det har varit ett genomgående bra och givande samarbete där kommunen, partners och mina medarbetare tillsammans har rott detta mångåriga projekt i hamn med ett mycket fint resultat. Vi på MVB är stolta över att ha fått vara med och utveckla framtidens Höör, säger Thomas Ellkvist, vd MVB Syd.

Maglehill är Höörs kommuns hittills största stadsutvecklingsprojekt och helt färdigbyggt beräknas cirka 1 300 invånare bo i området.

– Jag är mycket glad att vi nu kan inviga den största satsningen i Höörs kommuns historia. Många barn kommer i många år framöver att gå i moderna och inspirerande skollokaler och samhället runt omkring kommer successivt att växa fram och bereda plats för nya och gamla Höörsbor, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Svahnberg.

Projektet startade 2017 och har byggts i etapper. Den första etappen omfattade det särskilda boendet som invigdes i januari 2024. Etapp två inkluderade en förskola för ca 160 barn, en F-6 skola för 400–600 elever, ett tillagningskök anpassat för 900 portioner och en fullskalig idrottshall som även kommer att användas av kommunens föreningsliv på kvällar och helger.

Jesper Sundbärg, VD Höörs Fastighets AB har varit med i projektet från start:

– Jag är helt övertygad om att detta projekt tydligt visar för kommunens nuvarande och potentiella medborgare och företagare att Höör satsar och vill framåt. I stadsdel Maglehill lyckas vi framhäva Höörs allra största styrkor – god kommunikation, satsningen på barn, unga och äldre samt vår fantastiska natur som är nära tillgänglig för alla.

Invigningeninkluderade bland annat tal och bandklippning av Johan Svahnberg, kommunstyrelsens ordförande, Jesper Sundbärg, vd Höörs Fastigheter, och Thomas Ellkvist, vd MVB Syd. Shiri Mamba från Höörs kulturskola, Bateria Malmö och Pangea scenkonst uppträdde. Höörs IS, Höörs klätterklubb och Höörs IF arrangerade aktiviteter.