Nyheter

KFC etablerar ny restaurang i Uppsala

Den expansiva amerikanska snabbmatskedjan KFC inviger under senhösten 2024 sin första enhet i Uppsala. Den nya restaurangen ligger i köpcentret Gränbystaden, som ägs och förvaltas av Atrium Ljungberg. Projektets totalentreprenör är RO-Gruppen, som byggde Sveriges första KFC-restaurang redan 2015 och sedan dess har byggt ett flertal restauranger åt snabbmatsjätten.

KFC hade under en tid varit på jakt efter en lämplig etablering i Uppsala och har nu alltså väg att etablera sig i Gränbystaden, som ligger nära E4:an i Uppsalas östra delar. Den nya etableringen blir både en traditionell restaurang med servering på plats samt en drive-thru.

Den nya KFC-restaurangen i Gränbystaden beräknas stå klart under senhösten 2024.

– Byggnationen fortlöper enligt tidsplan, vi har inte behövt hantera några direkta utmaningar i projektet. Det faktum att restaurangen byggs på ett etablerat handelsområde med all nödvändig infrastruktur på plats har självklart underlättat, liksom det faktum att bottenplattan var gjuten och marken delvis förberedd när vi skulle börja bygga, säger Robert Hardstedt, entreprenadchef på RO-Gruppen, som bygger den nya KFC-restaurangen i Uppsala, med en yta på drygt 370 kvadratmeter.

Hållbarhetscertifiering enligt BREEAM

RO-Gruppen har byggt KFC-restauranger i Sverige sedan 2015 och har under årens lopp byggt ett flertal restauranger åt kedjan. 

– Vi fick tätt hus precis innan semestern. Under hösten pågår det invändiga arbetet med väggar, installationer och liknande. Den nya KFC-restaurangen i Gränbystaden siktar på att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM, vilket vi självklart har fått ta hänsyn till under byggtiden, säger Robert Hardstedt.

FAKTA

Tidplan: mars 2024–novemeber 2024 

Byggherre: Atrium Ljungberg Gränby Köpstad

Byggentreprenör: RO-gruppen 

Arkitekt: Nordic Service Partners

Kostnad: ca 105 Mkr