Nyheter

Arenastaden i Stockholm: Säljstart för bostäder i Haga Norra

En stadsdel växer fram i Haga Norra. Kvarteren ger plats för fler bostäder, för kontor, handel och service, för nya mötesplatser men binder också samman äldre stadsdelar i ett urbant mönster som främjar gång- och cykeltrafik likaväl som en utbyggd kollektivtrafik. Här har BAU arbetat från strukturplan till inredningsuppdrag i kontorsbyggnader och till den levande staden kommer nu fler bostäder i kvarteret Kvinten.

Nu sker säljstart för fler bostäder.

Nyckeln för de framtida bostädernas långsiktiga attraktivitet ligger i helt moderna lägenheter i ett stadsmönster som är tidlöst urbant. Alla gatufasader muras på plats och varje trapphus får en egen identitet i detaljer, tegelval och färgsättning.

Genomgående för alla trapphus är klassiska proportioner, tydlig vertikalitet och en gemensam rytm i fönstersättningen. Tydligt identifierbara och omsorgsfullt utformade bostadsentréer med partier i ek återkommer i samtliga trapphus som ett sammanhållande element.

Gårdarna i båda kvarteren är gröna och livfullt utformade med uteplatser till lägenheter, gemensamma ytor och sandlådor och annan utrustning för barnlek. Fasader mot innergårdar är på samma sätt som i stenstaden enklare än gatufasader och utförs i ljus puts för att maximera dagsljustillgång.

Gestaltningen hämtar inspiration från förra sekelskiftets husbyggande, i ett hantverkskap som tillåter lekfulla detaljer men också industrimässig effektivitet. Det är staden som är måttstocken för den framtida livskvaliteten men i Haga norra är det med vår tids fokus på hållbarhet där miljömässigt engagemang, sociala strukturer och ekonomisk resurshantering ger plats för ett tätt stadsliv och alla dess fördelar.