Nyheter

Ängelholmshem bygger i lågkonjunktur

Ängelholmshem har tecknat avtal med MTA Bygg och Anläggning AB om byggnation av 76 hyreslägenheter i centrala Munka Ljungby, på den tidigare växthustomten. Preliminär inflyttning är hösten 2026.

Totalt ska 76 yteffektiva hyreslägenheter byggas fördelade på fyra punkthus.

– Vi är glada att kunna trycka på startknappen för ännu ett bygge utanför centralorten och kunna erbjuda attraktiva lägenheter på ett centralt läge i Munka Ljungby. Tomten som kommer bebyggas har stått tom under några år och vi tror att Munka Ljungbyborna kommer uppskatta att vi täpper igenom denna glugg i byn, säger Bengt Jansson, styrelseordförande Ängelholmshem.

Fastigheten kommer att byggas i enlighet med miljöbyggnad silver, vilket bland annat innebär att huset har en låg energianvändning, god ventilation och bra dagsljus. Husen kommer även förses med solceller samt batterier för energilagring. Samtliga lägenheter kommer ha tillgång till antingen egen balkong eller uteplats. De tegelklädda husen kommer byggas i traditionell skånsk Hansa-stil med mörka plåttak.

– Vi tycker att det är viktigt att vi som allmännyttigt fastighetsbolag tar vårt ansvar och fortsätter att bygga bostäder trots lågkonjunkturen. I så stor utsträckning vi kan vill vi fungera som en regulator för att stödja byggbranschen när byggtakten i samhället avtar, avslutar Mats Nilsson, vd Ängelholmshem.

Byggstart planeras ske under början av 2025 med preliminär inflyttning hösten 2026.

Fakta:

Totalt antal lägenheter: 76
Lägenhetsstorlek och antal: 55–75 kvm, 44 st 2 rum och kök samt 32 st 3 rum och kök
Byggentreprenör: MTA Bygg och Anläggning AB
Arkitekt: Möllers Arkitekter
Preliminär inflyttning: 2026