Nyheter

Mäklarsamfundet rekryterar Amanda Broberg som omvärldsanalytiker och boendeexpert

Amanda Broberg har rekryterats till Mäklarsamfundet i en nyinrättad tjänst som omvärldsanalytiker och boendeexpert. Rekryteringen är en del i att stärka Mäklarsamfundets påverkansarbete och öka genomslaget i samhällsdebatten.

– Vi är mycket glada att välkomna Amanda Broberg till Mäklarsamfundet. Med hennes breda erfarenhet av opinionsbildning och från samhällsdebatten blir hon en viktig tillgång för vårt påverkansarbete. Vi ser fram emot att Amanda kan hjälpa oss och landets fastighetsmäklare att driva på förändringar för att fler ska kunna äga och byta bostad på ett tryggt och smidigt sätt, säger Oskar Öholm, vd Mäklarsamfundet.

Amanda Broberg har en bakgrund som ledarskribent och krönikör, bland annat i Borås Tidning. Hon har också jobbat flera år på tankesmedjan Timbro och kommer nu senast från en roll som kommunikationskonsult på byrån Bellbird. Nu vill hon ta erfarenheten av opinionsbildning till den bostadspolitiska arenan.

– Frågor som rör bostadsmarknaden påverkar de allra flesta. Allt fler äger eller vill äga sitt boende, och därför är det oerhört angeläget att öka rörligheten på och sänka trösklarna till bostadsmarknaden. Fler måste kunna flytta till ett boende som passar deras livssituation och få möjligheten att förverkliga sina bostadsdrömmar, säger Amanda Broberg.

I sin roll som boendeexpert kommer Amanda Broberg att jobba med analys och opinionsbildning i linje med Mäklarsamfundets vision; att fler ska kunna flytta tryggt och enkelt, när de önskar och behöver.

– En viktig del blir att driva på för att avskaffa onödiga hinder på bostadsmarknaden och förklara värdet av mäklartjänsten. Men ambitionen är också att bidra med analyser om rådande trender och olika gruppers förutsättningar på bostadsmarknaden, fortsätter Amanda Broberg.

Amanda tillträdde sin tjänst den 19 augusti.