Nyheter

Region Skåne moderniserar och utvecklar sjukhusområdet i Malmö

Region Skåne moderniserar och utvecklar sjukhusområdet i Malmö och Skanska har i uppdrag att bygga den nya vårdbyggnaden. Projektet genomförs i samverkan och har redan från start karaktäriserats av stort engagemang av alla parter. Något som är extra viktigt i ett stort och komplext projekt som detta.

Den nya vårdbyggnaden ska innehålla moderna vårdrum, operationssalar, hybridsalar, mottagningar och intensivvårdsavdelning. Lokalerna blir flexibla för att kunna förändras och möta framtidens krav.

För att ytterligare höja kvaliteten på vården och bidra till patienternas läkandeprocess kommer vårdavdelningarna enbart bestå av enkelrum med egna hygienutrymmen.

Inflytt av byggnad 35 sker under 2024 (2026 gäller för byggnad 36).

Läs mer om projektet här: https://www.skanska.se/vart-erbjudande/vara-projekt/225955/Nya-vardbyggnaden-Malmo

Susteras roll

Sustera har arbetat för Region Skåne som Diplomerad fuktsakkunnig som bland annat innebär fuktsäkerhetsbeskrivning, fuktsäkerhetsprojektering, sköta uppföljningar under byggtiden i form av bland annat fuktronder samt att Sustera för en fuktsäkerhetsdokumentation. Sustera har även utfört produktions relaterade tjänster som RBK, mätning, lufttäthetprovningar, utredningar etc. åt entreprenören Skanska.