Nyheter

Klart i oktober: Ny idrottshall utanför Sundsvall

I byn Indal strax utanför Sundsvall byggs Stige idrottshall, som väntas stå klar i oktober 2024. Den nya idrottshallen ger fler invånare i kommunen goda förutsättningar till inomhusidrott. Idrottshallen, som byggs i anslutning till Stige skola, kommer att erbjuda utrymme för bland annat gymnastik, basket och fotboll för byns barn och unga.

Det första spadtaget till Stige idrottshall togs i maj 2023.

Ett viktigt syfte med byggnationen av den fullstora idrottshallen med en yta på totalt 1800 kvadratmeter, är att ge fler invånare i byn Indal möjlighet att idrotta utan att behöva ta sig in till centrala Sundsvall. Idrottshallen invigs hösten 2024, men de omgivande utomhusmiljöerna väntas stå klara först i början av 2025. 

Fullstor plan, café och läktare

Stige idrottshall kommer bland annat att inrymma en fullstor plan som är fyrtio meter lång och tjugo meter bred. I fastigheten kommer det även att finnas ett femtiotal läktarplatser samt ett café. Tanken är att idrottshallen, som förstås är ett efterlängtat nytt inslag och kan innebära ett uppsving för hela byn Indal, ska användas både som gymnastiksal i skolundervisningen och på kvällar och helger av det lokala föreningslivet. 

Byggarbetet har gått väldigt bra hittills i projektet, mycket tack vare god samverkan mellan samtliga involverade parter. Vintern 2023 och 2024 var både väldigt tidig och ovanlig snörik i vår region, så det var självklart en utmaning, men vi har trots det lyckats hålla tidsplan. Nu pågår arbetet med att montera sportgolv och att få inredningen på plats inför överlämnandet till beställaren senare i höst, säger Jocke Förnäs, arbetschef på Ellextre Entreprenad, som är bygger idrottshallen med Sundsvalls kommun som beställare.

FAKTA

Tidplan: maj 2023-oktober 2024 

Byggherre: Sundsvalls kommun

Totalentreprenör: Ellextre Entreprenad

Arkitekt: Sweco

Kostnad: ca 40 Mkr