Nyheter

Costco etablerar sig i Burlöv

Utvecklingen av handelsområdet #Bernstorp fortsätter med en ny betydelsefull etablering. Handel är kommunens största näringsgren, som skapar tillgänglighet och service för såväl boende i Burlöv som i Malmö och Lund-regionen.

Nu har spadtaget tagits för ännu en betydelsefull och långsiktig etablering i området. Det är den amerikanskägda koncernen Costco som etablerar sig i Burlöv.

Första egna konceptvaruhus i Sverige

Burlövs kommun arbetar för att utveckla handelsområdet Stora Bernstorp. Det har nu burit frukt när ett nytt stort varuhus uppförs av Costco. Idag togs det traditionella spadtaget för fastigheten som kommer byggas av entreprenören GBJ Bygg. Med på spadtaget, förutom representanter från Costco och GBJ Bygg var kommunstyrelsens ordförande Sara Vestering (M) med representanter från partierna i kommunstyrelsen.

Medverkade gjorde även kommundirektör Fredrik Löfqvist:

– Costcos varuhusyta på cirka 14 600 kvm beräknas slå upp portarna för besökare under andra kvartalet 2025. Det geografiska läget är utmärkt och vi är stolta över att Costco har valt att förlägga sitt första egna konceptvaruhus i Sverige på Stora Bernstorp.

Största branschområdet i Burlöv

Handel är redan kommunens största bransch; vi arbetar målmedvetet för givande samarbeten med näringsliv, entreprenörer och exploatörer för att skapa fortsatt positiv utveckling och möjligheter till arbetstillfällen i kommunen.

Det är Costcos andra etablering i Sverige, utöver anläggningen i Stockholm i befintlig lokal. Totalt har Costco över 880 varuhus i hela världen. I Burlöv väljer Costco att uppföra en fastighet i egen regi.

”Skapar framtidstro, potential och tillväxt”

– Vi ser en stora möjligheter med denna etablering, nya partnerskap och samarbeten skapar energi som kommer att ge ringar på vattnet för handelsområdet Stora Bernstorp, i Burlövs kommun och regionen med Malmö och Köpenhamn som nära och stora marknader. Costcos etablering i vår kommun skapar framtidstro, potential och tillväxt, avslutar Sara Vestering (M), kommunstyrelsens ordförande i Burlövs kommun.