Nyheter

ByggPartner och Borlänge kommun inleder byggfasen i stort samverkansprojekt

Nu inleds byggfasen i en omfattande renovering av Hagagymnasiet i Borlänge. Projektet är en samverkan mellan ByggPartner och Borlänge kommun.

Hagagymnasiet byggs nu om till högstadium som en del i en större skolomvandling i centrala Borlänge. I projektet tar vi tillvara den gamla skolan och förädlar den med nya funktioner.

Skolan kommer att få nytt kök, ny matsal och nya träslöjdsalar, med mera. Stor hänsyn tas till den kvalitet som finns i den gamla byggnaden. Så mycket som möjligt kommer att återbrukas.

Syftet med projektet är att skapa ändamålsenliga undervisningslokaler för högstadiet och viss annan utbildningsverksamhet, samt bättre förutsättningar för medarbetarna inom skolan att bedriva sin verksamhet.

– Vi är glada att ha kommit igenom en lång men nödvändig projektering och är överens om att gå in i byggfasen tillsammans med ByggPartner. Vi ser med spänning fram emot slutprodukten, som kommer att bli väldigt bra, säger Johan Thurin, fastighetschef på Borlänge kommun.

Parterna har tecknat kontrakt för fas 2, byggfasen, efter en gemensam projektering. Byggfasen inleds omgående och kommer att pågå fram till årsskiftet 2026–2027. Projektet har ett ordervärde på cirka 220 Mkr.