Nyheter

ÅJ Distribution blir långsiktig hyresgäst i Logicenters nya fastighet i Kallhäll

I början av 2025 kommer företaget ÅJ Distribution att flytta in i en 7000 m2 anpassad yta i Logicenters pågående byggnation om totalt 31 000 m2 på Mejerivägen i Kallhäll. Nu står det klart att ÅJ Distribution, som arbetar med tredjepartslogistik, blir den första hyresgästen till Logicenters nya fastighet i Kallhäll.

Det handlar om ett långsiktigt avtal på 7000 m2 med möjlighet till expansion.

– Det känns otroligt kul att vi kan presentera ÅJ Distribution som en av våra nya hyresgäster i Kallhäll. Det är ett stort förtroende som vi har fått, att de väljer oss för deras första flytt på över 20 år. Vi ser fram emot att hjälpa företaget att fortsätta deras starka tillväxt, säger Fredrik Nygren, Commercial Manager på Logicenters.

Den nya fastigheten i Kallhäll har rätt geografiska förutsättningar för bra distribution och tillhandahåller goda möjligheter att utveckla organisationen.

Det strategiska läget i nära anslutning till Stockholm och E18 gör fastigheten lättillgänglig för både kunder och medarbetare.

– Vi längtar redan tills vi får flytta in i vår nya fastighet. Samarbetet med Logicenters har varit väldigt bra. Utifrån det geografiska läget i kombination med en modern och effektiv fastighet tror vi att detta är helt rätt för vår verksamhet. Här kommer vi kunna fortsätta vår expansion och erbjuda smidiga logistikflöden till våra kunder, säger Fredrik Ringström, VD på ÅJ Distribution.

Byggnaden kommer uppfylla alla krav för modern logistik med fokus på hållbarhet. Solceller kommer att installeras på taket och fastigheten planeras att certifieras enligt miljöstandard BREEAM Excellent. ÅJ Distribution påbörjar en stegvis inflyttning i lokalen efter sommaren 2024 och beräknas vara i full drift under januari 2025.

– Tillsammans har vi kommit överens om ett långsiktigt avtal där ÅJ Distribution kommer att få tillgång till en modern fastighet med bra utvecklingsmöjligheter för deras verksamhet och miljöer som främjar personalutveckling”, säger Samuel Norman, rådgivare för parterna.