Nyheter

Nya aktivitetsytor och lekmiljöer i Ingelstad och Gemla

Växjö kommun påbörjar nu arbetet med att utveckla Stocköparken i Gemla och Glasberget i Ingelstad. Nya möjligheter till lek och friluftsliv ska locka till sociala möten för olika åldrar.

– Vi vill ta vara på parkernas möjligheter genom att skapa attraktiva samlingsplatser som bjuder in till lek och rörelse samtidigt som vi ökar tillgängligheten, säger Andreas Axelsson, projektledare.

Utvecklingen av Stocköparken i Gemla omfattar:

ombyggd lekplats med linbana, balansbana, pingisbord och unik lekutrustning i form av en plocklåda och ett tåg i större skala framtagen i samarbete med det lokala företaget Micki Leksaker

ett utegym

en pumptrack-bana för yngre barn

upprustning av den befintliga boulebanan

mötesplats med grill, väderskydd och bänkar

belysning på fler platser.

Utvecklingen av Glasberget i Ingelstad omfattar:

ombyggd lekplats med bland annat linbana, balanslek och tillgänglighetsanpassad lekutrustning

tillgänglighetsanpassad gångstig genom parken

uppdaterad mötesplats med grill, väderskydd och bänkar intill grusplanen

fler sittmöjligheter, bland annat tillgänglighetsanpassade parksoffor intill gångstråket

belysning på fler platser.

– Ingelstad och Gemla är de två tätorter som väntas ha den starkaste utvecklingen utanför Växjö stad. Genom att satsa på nya aktivitetsytor och lekmiljöer i Stocköparken och Glasberget möter vi ett ökat besökstryck samtidigt som vi breddar utbudet av friluftsaktiviteter för olika åldersgrupper, säger Otto Lindlöf (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Utvecklingen av parkerna bidrar till att uppfylla det kommunala riktningsmålet att Växjöbor ska kunna delta i och uppleva en kultur- och fritidsverksamhet av hög kvalitet. Projekten är en del i arbetet att inventera och utveckla friluftsliv och mötesplatser i hela kommunen.

Arbetet påbörjas i november och båda parkerna planeras stå färdiga innan årets slut.