Nyheter

YIT bygger den första etappen av ett nytt affärsdistrikt i Riga

YIT och Lords LB Special Fund V har undertecknat ett kontrakt om byggandet av den första etappen av ett nytt affärsdistrikt vid namn Preses Nama Kvartāls i Riga i Lettland. YIT kommer att vara huvudentreprenör för projektet. Parterna har kommit överens om att det totala värdet av kontraktet inte ska offentliggöras. Arbetet påbörjas i mars 2023 och projektet beräknas vara klart i slutet av 2024.

Det nya affärsdistriktet med namnet Preses Nama Kvartāls kommer att utvecklas och implementeras i tre steg. Den första etappen av utvecklingen omfattar byggandet av ett affärscentrum och ett multifunktionellt centrum. Det 11 våningar höga affärscentret klass A kommer att ha 26 000 m2 golvyta och det kommer att finnas kontorsytor för cirka 2 600 anställda. Affärscentret kommer att uppfylla certifikatstandarden BREEAM Excellent, och det kvalificerar sig som en nästan nollenergibyggnad.

Affärscentret kommer att anslutas till ett stort multifunktionellt center genom ett glasatrium. Det multifunktionella centret kommer att ha en total yta på 40 000 m2 som kommer att kombinera handel, sport, sjukvård och matplatser. På taket på femte våningen kommer det att finnas den första fotbollsplanen i Baltikum placerad på ett tak, bredvid kommer det att finnas en grön terrass och ett café. Det multifunktionella centret kommer även att ha 300 bevakade cykelskjul, och treplansparkering ovan mark med totalt 1 000 parkeringsplatser inklusive laddstationer för elbilar.

Arkitektbyrån Arhis Arhitekti har skapat den övergripande visionen om den första etappen av utvecklingen och det multifunktionella centret. Affärscentret har designats av Arrow Architects.