Nyheter

Arcona omvandlar PostNords huvudkontor i Solna

Arcona har fått i uppdrag av Ursus Real Estate Management AS att omvandla PostNords befintliga lokaler om 14.300 kvadratmeter (LOA) i kvarteret Polisen i Solna. Hyresgästanpassningen är en totalentreprenad i samverkan som startade i december 2021 och ska vara färdigställd till slutet av december 2022. Kontraktssumman är på ca 117 MSEK.

2004 flyttade Posten in i den av Arcona nybyggda spektakulära fastigheten Arken i kvarteret Polisen i Solna. Byggnaden som ritades av BSK Arkitekter karaktäriseras av modernitet, öppenhet och effektivitet och nominerades till priset årets nybyggnation i tävlingen Årets Byggen 2003.

PostNord har nu tecknat nytt hyresavtal för sitt huvudkontor med fastighetsägaren Ursus och fastigheten ska förvandlas till en multi-tenant-byggnad där PostNord hyr de tre översta våningarna i byggnaden och resten av huset får nya hyresgäster. BSK är alltjämt med och har ritat ett framtidssäkrat och aktivitetsbaserat kontor som utformas för att skapa trygga arbetsmiljöer post-corona.

– Det känns tryggt och naturligt med valet av Arcona i denna viktiga hyresgästanpassning, en spännande vidareutveckling av en ikonisk fastighet. Inte minst på grund av de högt ställda kraven på kompetens och kunskap, men också flexibilitet och pragmatism i en mycket utmanande byggentreprenadsmiljö, säger Fredrik Kumlin, Chief Investment Officer på Ursus Real Estate Management.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att nu få vara med och omvandla fastigheten som vi byggde för ca 20 år sedan. I tidigt skede engagerade vi våra strategiska leverantörer och i samband med förhandlingar om kontraktet har vi också haft möjlighet att säkerställa leveranser av material med långa leveranstider, säger Peter Kihlman, projektchef på Arcona.