Nyheter

Byggstart: Signallottan på Gotland

Nu har entreprenören kommit så långt med markberedningen att grunden kommer att monteras tillsammans med väggarna för bottenvåningen. GotlandsHem har beslutat att låta entreprenören gå vidare med detta för att inte fördyra projektet.

Samtal med Hyresgästföreningen fortsätter och nästa möte är inplanerat. GotlandsHem arbetar parallellt med dessa samtal med alternativa lösningar för att projektets ekonomiska kalkyl ska bli hållbar. Alternativen kommer att presenteras för beslut på GotlandsHems styrelsemöte 22 februari.

– Det viktigaste är att vi tillsammans med Hyresgästföreningen kommer fram till en lösning som är ekonomiskt hållbar, vilket i sin tur kommer att möjliggöra fler hyresrätter på Gotland, säger Joakim Martell vd GotlandsHem och fortsätter:

– Vi hoppas nu att vi kommer fram till en lösning som innebär att projektet kan sätta full fart igen efter styrelsemötet 22 februari.

GotlandsHem håller nu en mycket tät dialog med de entreprenörer som är knutna till projektet för att minimera ytterligare fördyrningar av projektet. Den här pausen har dock varit nödvändig då det inte är försvarbart att fortsätta bygga utan ekonomisk hållbarhet.