Nyheter

Sydkoreas största resekoncern investerar i koncepthotell på Höga Kusten

Nu väljer Sydkoreas största hotell- och resekoncern Sono Group, som har över 12 miljoner gäster per år, att satsa på Sundsvall och Höga Kusten och går in i ett samarbete med High Coast Invest.

I fredags besökte hotellkoncernens Vice VD Taewan Yoo Sverige för att signera samarbetsavtalet med High Coast Invest. Syftet med avtalet är att hitta nya affärsmöjligheter med fokus på destinations- och koncepthotell i Västernorrland.

Kort om Sono Group:

Den Sydkoreanska Daemyung Sono-koncernen grundades 1979 och bedriver verksamhet inom både industri och service, bland annat inom turism. Koncernen har 17 egna hotellanläggningar, 6 vattenparker och en skid-resort. År 2020 lanserades Sono Pet Club & Resorts med fokus på att göra även husdjurens vistelse tillsammans med sina ägarfamiljer till en upplevelse. Sono Group vill överföra den så kallade K-Pet-kulturen (Korean Pet Culture) till Europa, där husdjur på riktigt är familjemedlemmar.

Kort om High Coast Invest:

High Coast Invest ansvarar för det investeringsfrämjande arbetet i Västernorrland och är regional partner till Business Sweden.

https://www.highcoastinvest.com/